Krimi

5 gode krimiserier du straks skal læse

Er der noget bedre end at dykke ned i en rigtig god krimiserie og lade sig forsvinde og fordybe i gys, menneskejagter, gåder og plot-twists?

Ligesom de der dage, hvor man fortærer en serie på Netflix eller HBO, er der også dage hvor man lader sig forsvinde i bogens univers. Trænger du til at forsvinde ind i en rigtig god krimiserie, giver jeg dig her forslag til 5 stærke krimiserier.

 

Michael Katz Krefeld: Ravn serien

For nyligt udkom femte bind i serien, Pagten, om privatopdageren og kriminalbetjentet Thomas Ravnsholdt. Pagten er en sæsonafslutning – altså ikke en ende på serien, men en bog der vil samle en del tråde. Det betyder, at hvis du endnu ikke har læst denne fremragende serie, er der al mulig grund til at gribe alle fem bøger og give dig i kast med Ravn serien. Michael Katz Krefeld har begejstret læserne herhjemme og i 20 lande verden over med sin hæsblæsende, nervepirrende og stærkt underholdende krimi-serie om Ravn.

Michael Katz Krefeld, krimi, Ravn serien, dybet, afsporet, savnet, sekten, pagten, krimiserie

Privatopdager og kriminalbetjent Thomas “Ravn” Ravnsholdt er omdrejningspunktet i Ravn serien. Sammen med sin engelske bulldog Møffe har Ravn fast base på en gammel båd beliggende i Christianshavn, hvorfra han bliver involveret i en række forskellige kriminelle sager. I Afsporet bliver Ravn hvirvlet ind i en sag om trafficking, i Savnet trækkes han ind i en sag om DDR og Stasi, mens Sekten og Dybet handler om henholdsvis dommedagssekter og ondskab. Foruden Ravn og Møffe er faste karakterer i serien også bådnaboen Eduardo, antikvariatejeren Victoria samt Johnson, bartenderen på det lokale værtshus Havodderen.

Her kan du læse mere om Michael Katz Krefelds Ravn serie. 

Hvis du har lyst til at kaste dig over Ravn serien, kan du finde bøgerne online her eller i din lokale boghandler.


Lone Theils: Nora Sand serien

Er du til medrivende krimier med stærke kvindelige hovedpersoner, skal du læse Lone Theils’ serie om London-korrespondenten Nora Sand. Indtil videre er der udkommet tre bøger i den spændende krimiserie – og der er flere på vej.

Lone Theils har arbejdet som journalist og korrespondent i mange år med bopæl i London, og hun kan dermed bruge sine egne erfaringer fra branchen i serien om Nora Sand. Hovedpersonen arbejder som dansk journalist på bladet Globalt i London, hvorfra hun bliver hvirvlet ind i spændende, men farlige, opklaringssager.

Bøgerne om Nora Sand er solgt til udgivelse i en række europæiske lande og Japan.

Her kan du læse mere om Lone Theils’ Nora Sand serie. 

Hvis du har lyst til at kaste dig over Nora Sand serien, kan du finde bøgerne online her eller i din lokale boghandler.


Pierre Lemaitre: Camille Verhoeven-serien

Mange sammenligner Pierre Lemaitres krimiserie om kriminalkommisær Camille Verhoeven med Stieg Larssons Milennium-triologi – og med god grund! Pierre Lemaitre skriver uhyggeligt godt, så hvis du er til nervepirrende barsk spænding, bør du straks kaste dig over denne mesterligt komponerede krimiserie.

Pierre Lemaitre, Camille Verhoeven, krimitriologi, krimiserie, krimi, Iréne, Alex, Camille

Seriens hovedperson er kriminalkommisær Camille Verhoeven, som gang på gang finder sig selv midt i opklaringen af usædvanligt brutale forbrydelser – nogle gange af personlig karakter. Pierre Lemaitre formår på mesterlig vis at skabe karakterer med usædvanlig dybde, hvilket er med til at gøre dem mere menneskelige og relaterbare. Krimiserien tilhører den bestialske genre og er karakteriseret ved dens ekspressive udtryk, så den er bestemt ikke for sarte sjæle.

Her kan du læse mere om Pierre Lemaitres Camille Verhoeven serie. 

Hvis du har lyst til at kaste dig over Camille Verhoeven serien, kan du finde bøgerne online her eller i din lokale boghandler.


Stefan Ahnhem: Fabian Risk serien

Det er noget af en sensation, når en forfatter sælger en krimiserie til filmatisering – før bøgerne er skrevet. Ikke desto mindre skete det for Stefan Ahnhem, efter han havde skrevet den første krimi i serien om Fabian Risk. Nordisk Film var vilde med dem og købte filmrettighederne til de efterfølgende tre bøger i serien.

Stefan Ahnhem, krimi, krimiserie, svensk krimi, offer uden ansigt, den niende grav, atten grader minus, Fabian Risk

Krimiserien følger Fabian Risk og hans arbejde hos politiet i Helsingborg, hvor han gang på gang hvirvles ind i mystiske og omfattende sager. Med sin baggrund indenfor manuskriptforfatning benytter Stefan Ahnhem sig af krydsklip og andre filmiske virkemidler til at skrive en spændende og hæsblæsende krimiserie, der med sine mysterier trækker tråde langt udover Helsingborgs grænser.

Indtil videre er tre bøger udkommet i serien. Efteråret 2018 udkommer MOTIV X, som er fjerde bog i serien.

Her kan du læse mere om Stefan Ahnhems Fabian Risk serie. 

Hvis du har lyst til at kaste dig over Fabian Risk serien, kan du finde bøgerne online her eller i din lokale boghandler.


Yrsa Sigurðardóttir: Huldar og Freyja serien

Den islandske krimidronning Yrsa Sigurdardóttir skriver med indlevelse i serien om det umage makkerpar efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja. Januar 2018 udkom tredje bind af serien, Tilgivelse, på dansk, som i rækkefølge består af DNA, Hævn og Tilgivelse.

Huldar og Freyja serien, Yrsa Sigurdardóttir, DNA, hævn, islandsk krimi, krimi, krimiserie

Efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja bliver sat til at opklare sager om drab og forsvundne personer i Reykjavik. Begge karakterer er gode og troværdige personer, men samtidigt har de også deres fejl, hvilket er med til at gøre dem menneskelige. Med det islandske landskab som baggrund leverer Yrsa Sigurdardóttir dermed et pragteksemplar af en krimiserie. Serien holder læseren fanget fra start til slut med sin isnende ondskab og koldblodede monstre, der gemmer sig i skyggerne.

Her kan du læse mere om Yrsa Sigurdardóttirs Huldar og Freyja serie.

Hvis du har lyst til at kaste dig over Huldar og Freyja serien, kan du finde bøgerne online her eller i din lokale boghandler.