Børnebøger Carlsen

30 flotte børnebøger du kan give i gave

børnebøger i gave, dåbsgave

Børnebøger er altid en dejlig gave at modtage – og at give. Vi har her fundet 30 dejlige flotte børnebøger, som er perfekte at give i gave. Uanset om du skal finde en børnebog til barnedåb, til fødselsdag eller julegave vil disse bøger med garanti falde i god jord.

Her kan du finde elskede klassiskere, nyere populære bøger med masser af knald på farverne i tegningerne og fart over feltet i historierne. Her er noget for de helt små, men også nostalgiske historier for de voksne.

På listen finder du bøger i alle prisklasser.

De bedste Ælle bælle historier

børnebøger du kan give i gave

De bedste Ælle bælle historier er en jubilæumsbog tryk i et begrænset oplag. Den indeholder en dejlig samling af 30 klassiske historier og eventyr fortalt for store og små fra den klassiske Ælle bælle-serie.

Det er den perfekte højtlæsningesbog til alle tidspunkter af dagen. Bogen har 416 sider, der er rigt illustreret med de klassiske velkendte streger af bl.a. Iben Clante og Eva Wenzel-Bürger.

Bogen indeholder historer som f.eks. Askepot, De tre små små grise, Den bestøvlede kat, Hans og Grete, Rødhætte, Mor Hulda, Fut på langfart og Honningkagemanden.

3-6 år

Køb De bedste Ælle bælle historier online her eller i din lokale boghandel

Vilhelm Hansen & Carla: Rasmus Klump besøger bedstefar og syv andre historier

børnebøger du kan give i gave

Rasmus Klump besøger bedstefar og syv andre historier er en jubilæumsbog, tryk i et begrænset oplag.

Det er et flot samlebind med 8 originale historier om Rasmus Klump og alle hans venner, Pingo, Skæg, Pelle, Gøjen og Pildskadden. Bogen er rigt illustreret, så selv de helt små fans kan være med.

Bogen indeholder følgende historier: Rasmus Klump passer en hvalunge, Rasmus Klump besøger bedstefar, Rasmus Klump hjælper postbuddet, Rasmus Klump hos grisene i Troldeskoven, Rasmus Klump møder en kinesisk fætter og en ny nabo, Rasmus Klump bygger en kane, Rasmus Klump på troldejagt, Rasmus Klump er opfinder.

Se andre bøger med Rasmus Klump.

Køb Rasmus Klump besøger Bedstefar online her til jubilæumspris eller i din lokale boghandel

Her komme Bamse

Her kommer Bamse er en jubilæumsbog, der er trykt i et begrænset oplag. Bogen er en dejlige samling af 8 af de mest kendte og elskede Pixi-historier, som mange voksne kan huske fra deres egen barndom.

Bogen er rigt illustreret med de klassiske tegninger fra Pixi-bøgerne af bl.a. Iben Clante og indeholder følgende historier:

Her kommer Bamse, En blomstret paraply, Bamse og den lille røde bil, Her går Tante Tea, Bare jeg havde en grå elefant, Mit legetøjsskab, Grisen der ikke ville hjem og Ingers undulat.

Læs om Pixi-bogens historie og se de mange små bøger.

Køb Her kommer Bamse online her til jubilæumspris eller i din lokale boghandel

Grete Janus Hertz: Dig og mig og vi to …

Den dejlige klassisker med de gamle danske børnerim og sange som er blevet elsket af børn i mange år.

Bogen er smukt illustreret med Iben Cantes genkendelige og fine streg.

Børnene vil lytte til rimene og remserne og synge med på sangene og hver gang med lige stor fornøjelse.

Dig og mig og vi to er ideel både som rim- og remsebog og sangbog og giver børnene en oplevelse, som de har til fælles med andre børn og deres forældre.

2-7 år

 

Køb Dig og mig og vi to online her eller i din lokale boghandel

Halfdan Rasmussen: Halfdans ABC

Den skønne klassisker med Halfdan Rasmussens skønne rim og de dejlige tegniner af Ib Spang Olsen har begejstret store og små siden 1967.

Nyd de dejlige skægge bogstavrim som “Bennys bukser brændte”, “Else elsker pølse” og “Lirum i Virum” fra en af de mest populære digtere i Danmark.

Som ABC bog er Halfdans ABC en af de mest enkle ABC’er, hvor både store og små bogstaver bliver præsentere i alfabetisk rækkefølge og til hvert bogstav er der knyttet et kort digt og en flot farverig tegning.

2-9 år

 

Køb Halfdans ABC online her eller i din lokale boghandel.

Halfdan Rasmussen: Mariehønen Evigglad

Folkekære Halfdan Rasmussen står bag rim-bogen Mariehønen Evigglad, der ligesom Halfdans ABC er flot illustreret af Ib Spang Olsen.

Udover skønne rim og remser, der helt sikkert nok skal frembringe smil på læberne, er der også en medfølgende CD med 14 sange på.

2-7 år

 

 

 

 

 

Køb Mariehønen Evigglad online her eller i din lokale boghandel.

H.C. Andersen: Børnenes H.C. Andersen

Den flotte klassiker har tryllebundet børn verden over – år efter år.

Bogen indeholder 16 dejlige populære eventyr af H.C. Andersen. Alle eventyrene er fyldt med flotte og farverige illustrationer af Svend Otto S.

Bogen indeholder følgende eventyr:

Snedronningen, Nissen hos Spækhøkeren, Lille Claus og Store Claus, Tommelise, Fyrtøjet,
Prinsessen på ærten, Snemanden, Den grimme Ælling, Klods-Hans, Kejserens nye klæder, De vilde svaner, Hvad fatter gør, er altid det rigtige, Svinedrengen, Grantræet, Den standhaftige tinsoldat, Hyrdinden og skorstensfejeren.

0-12 år

Køb Børnenes H.C. Andersen online her eller i din lokale boghandel.

Rudyard Kipling: Junglebogen

Junglebogen er den klassiske historie om Mowgli, der bliver opfostret af ulve i Indiens jungle.

Som spæd blev Mowgli fundet af Shere Khan, tigeren med de lynende øjne og opdraget af ulve. Han lærer at jage og tale dyrenes sprog. Han oplever mange spændende ting og møder de uforglemmelige dyr: Bagheera, den yndefulde sorte panter, Baloo, den venlige brune bjørn, og Kaa, slangen med det hypnotiske blik.

Men mens Mowgli vokser op, bliver det klart for ham, at han er nødt til at finde tilbage til sin egen art.

Junglebogen, som er et af verdens helt store værker, får liv med flotte tegninger af den australske kunstner Robert Ingpen.

Se Disneys udgaver af Junglebogen her.

5-15 år

Køb Junglebogen online her eller i din lokale boghandel.

Lewis Carrol: Alice i Eventyrland

Lewis Carrolls eventyrklassiker Alice i Eventyrland er her i en smuk, ny udgave, der indeholder den uforkortede tekst og over halvfjerds pragtfulde tegninger af Robert Ingpen, som fanger fortællingens helt unikke stil og fantasifuldhed.

Alice er en nysgerrig og eventyrlysten pige, der ikke kan dy sig for at følge efter, da hun en eftermiddag ser en travl hvid kanin med vest på og et lommeur i poten. Hun følger efter ham ned i kaninhullet, hvor hun støder på en fantastisk, magisk, sjov og ret så vanvittig verden, der har fængslet bogens læsere i mere end 150 år.

I Alice i Eventyrland møder Alice ikoniske figurer såsom den gale Hattemager, Filurkatten med det evige grin på ansigtet, den piberygende Kålorm og den hidsige tyran, Hjerter Dronning, som tit spiller kroket med flamingoer og pindsvin.

Se Disneys udgave af Alice i Eventyrland her.

5-16 år

Køb Alice i Eventyrland online her eller i din lokale boghandel.

J.M. Barrie: Peter Pan og Wendy

Peter Pan og Wendy er den eventyrlige fortælling om Peter Pan, drengen der nægter at blive voksen, og de tre børn, som kommer med ham til Ønskeøen.

Peter Pan flyver ind gennem vinduet i børneværelset hos familien Darling for at finde sin skygge, der er stukket af fra ham. Sådan møder han Wendy, John og lille Michael, og sådan begynder en klassisk fortælling, som har talt til fantasien og fastholdt både børn og voksne gennem de sidste hundrede år.

Klokkeblomst drysser festøv på Wendy, John og Michael, og pludselig kan de flyve – helt til enden af Mælkevejen.

På Ønskeøen kan alt ske. Børnene oplever fantastiske eventyr med De Glemte Drenge, Tiger Lillys indianerstamme og Peters ærkefjende, den grusomme sørøver Kaptajn Klo.

J.M. Barries teaterstykke Peter Pan blev første gang opført i 1804, og i 1911 udsendte Barrie fortællingen i romanform. Denne bog er den komplette, uforkortede udgave af romanen.

5-15 år

Køb Peter Pan og Wendy online her eller i din lokale boghandel

Margret & H.A. Rey: De allerbedste historier om Peter Pedal

Et stort, flot jubilæums-samlebind med de allerbedste historier om Peter Pedal.

I flere årtier har Peter Pedal begejstret børn og vakt lykke verden over. Og abekattestregerne fortsætter i masser af farverige billedbøger om den lille nysgerrige abe, som altid havner i problemer – og i masser af eventyr.

I denne jubilæumsudgave har vi samlet 12 klassiske historier om Peter Pedal.

 

Se alle bøger om Peter Pedal.

2-5 år

Køb De allerbedste historier om Peter Pedal online her eller i din lokale boghandel

Tove Jansson: Mumitrolden. De første tre romaner

Velkommen til Mumidalen og Mumitroldenes verden. Hjemsted for de søde, elskelige, små og store, fantastiske og hjælpsomme trolde. De klassiske romaner af Tove Jansson er samlet i en række smukke og stemningsmættede bøger, der er illustreret med forfatterens egne tegninger.

I Mumitrolden. De tre første romaner får du Tove Janssons tre første romaner om Mumitrolden, Mumifamilien og alle vennerne i Mumidalen i én bog. Bøgerne, der er samlet, er: De små trolde og den store oversvømmelse, Kometen kommer og Troldmandens hat.

Se også de to andre samlingsbind i serien om Mumitroldene.

Køb Mumitrolden. De første tre romaner online her eller i din lokale boghandel.

Frank Cottrell Boyce: Livet i Mumidalen

Livet i Mumidalen er en smuk gavebog for alle Mumi-fans.

Bogen gennemgår samtlige karakterer i Mumidalen, alt om Mumiuniverset og indeholder en biografisk gennemgang af Tove Jannsons liv.

Bogen indeholder også et hav af Tove Janssons skønne illustrationer samt fotos fra hendes liv.

Bogen udkommer 16. oktober 2017.

8+

 

 

Køb Livet i Mumidalen online her eller i din lokale boghandel.

 

Peter Madsen: Valhalla: Den samlede saga 1

Valhalla genfortæller myterne fra nordisk mytologi, men tegneserien er også et eventyr i sig selv.

Valhalla har siden slutningen af 1970’erne betaget danskerne og de dejlige historier og flotte tegninger og er Danmarks til en hver tid største tegneserie.

Valhalla: Den samlede Saga, bind 1-5 indeholder alle historierne fra de 15 album i Valhalla-serien, samt et væld af ekstramateriale, samlet i fem luksusbind.

I dette bind kan du blandt andet læse om, hvordan det hele begyndte, hvordan guderne kom til at se ud, som de gør, og hvor Quark kommer fra.

Bindet her indeholder også en ny myte om Odins rejse og en bonustegneserie om sagnhelten Regnar Lodbrog. I hvert bind af sagaen får du desuden teksterne til de originale myter. Vi følger den spændende vej fra myte til tegneserie, og det hele er ledsaget af flotte illustrationer, alternative forsider, studier, plakater og skitser … masser af skitser!

Dette bind indeholder tegneserierne: Ulven er løs, Thors brudefærd og Odins væddemål.

Se de andre Valhalla-bøger.

Køb Valhalla: Den samlede saga 1 online her eller i din lokale boghandel.

Beatrix Potter: De samlede eventyr om Peter Kanin og hans venner

De samlede eventyr om Peter Kanin og hans venner indeholder alle Beatrix Potters klassiske Peter Kanin-historier i uforkortet form med alle originale tegninger.

De 23 historier kan læses fortløbende eller hver for sig som en historie alene.

Ud over historierne om Peter Kanin indeholder dette værk også flere fortællinger som ikke er blevet udgivet før samt nogle af Beatrix Potters fineste tegninger.

Se andre bøger om Peter Kanin.

Køb De samlede eventyr om Peter Kanin og hans venner online her eller i din lokale boghandel.

Astrid Lindgren: Kender du Pippi Langstrømpe?

Astrid Lindgrens dejlige klassisker om verdens stærkeste pige foreligger her som en skøn billedbog til de mindre børn.

Pippi Langstrømpe er verdens stærkeste pige, og hun bor i Villa Villekulla med ingen andre end sin hest og Hr. Nilsson. Hendes far er ude og rejse på de store have, og hun har en kuffert fylft med penge, så hun kan gøre lige hvad hun vil. Hun finder på sjove eventyr med sine venner Tommi og Anika, og man keder sig aldrig i selskab med hende!

Se også Pippi Langstrømpe i Humlegården.

4-9 år

 

 

Køb Kender du Pippi Langstrømpe online her eller i din lokale boghandel.

Sven Nordqvist: Da Findus var lille og forsvandt

En skøn billedbog i serien om den gamle mand Peddersen og hans lille snaksalige ballade-kat Findus.

Da Findus var lille og forsvandt får vi beretningen om, hvordan Peddersen fik sin kat, Findus og hvad der så skete, da Findus en dag gik på opdagelse.

Historien er fyld af varme og humor og billederne er rigt illustreret med masser af små detaljer, man kan tale om – også til de helt mindste, hvor det måske kniber med tålmodigheden at høre oplæsning.

2-7 år.

Se alle billedbøgerne med Peddersen og Findus.

Køb Da Findus var lille og forsvandt online her eller i din lokale boghandel.

Antoine de Saint-Exupery: Den lille prins (pop up)

Den pragtfulde og berømte historie om den lille prins, der forlader sin planet og rejser ud for at få venner, findes her i en imponerende pop-op-udgave for børn og barnlige sjæle.

Læs den originale fortælling i sin fulde længde, og nyd de smukke akvareltegninger akkompagneret af flapper og pop-op-effekter!

Se de andre udgaver af Den lille prins.

5+

 

 

 

 

 

Køb Den lille prins (pop up) online her eller i din lokale boghandel.

 

Den store Åh Abe! Sangbog

De fleste kender de gode gamle klassiske børnesange og rigtigt mange børn er vokset op med dem.

Med Den store Åh Abe! Sangbog får man over 100 af de allerbedste og mest kendte sange fra Åh Abe-serien.

Udover de klassiske børnesange finder du også julesange og sange fra DR’s julekalendre.

Alle sange er flot og fantasifuldt illustreret af Jan Mogensen.

Køb Den store Åh Abe! Sangbog online her eller i din lokale boghandel.

Heinrich Hoffmann: Den store Bastian

Den store Bastian er tegnet og skrevet af den tyske børnelæge, Heinrich Hoffman, der i 1844 skulle bruge en børnebog som julegave til sin treårige søn Carl.

Hoffmann kunne imidlertid ikke finde nogen, der passede ham, og han købte derfor et stilehæfte og tegnede og digtede selv den børnebog, der skulle blive en af verdens mest kendte.

Den store Bastian som er fra 1845 henrykker stadig store og små med frydefuld gru og gysen. I bogen møder vi både den kræsne Mads, der må dø af sult, Saksemanden, der klipper suttefingrene af pattebørn og Jette, der leger med tændstikker og ender som aske. 

4-10 år

Køb Den store Bastian online her eller i din lokale boghandel.

Emma Dodson & Sarah Horne: Den vildt klamme bog om krooppen

 Den vildt klamme bog om kroppen er ligeså underholdende og klam som den lyder!

Bogen er fuld af skøre illustrationer, pop op-billeder, låger, flapper og andre effekter, som man kan gå på opdagelse i.

Lær en masse klamme fakta om kroppen, såsom at hummere tisser med hovedet, at aber også piller næse og at europæiske bagere i gamle dage brugte tis til at få brødet til at hæve, før de heldigvis fandt ud af at bruge gær i stedet.

Den vildt klamme bog om kroppen fortæller på en humoristisk måde at selv om kroppen til tider virker vildt klam, så er der en mening med selv de mest ulækre kropsfunktioner.

4-9 år

Køb Den vildt klamme bog om kroppen online her eller hos din lokale boghandler.

Juan Carlos Ramis & Joaquin Cera: Flunkernes Danmarkshistorie

Flunker-bøgerne er et herligt univers, hvor de skøre, underfundige, små skabninger kommer vidt omkring. De populære bøger indeholder gåder de små børn skal løse, finurlige flunker, de skal finde i de mange farverige mylderbilleder der er i bøgerne.

Flunkernes Danmarkshistorie tager Flunkerne os på en tidsejse tilbage til nogle af de mest afgørende øjeblikke i vores lands historie– lige fra den voldsomme vikingetid til nyere begivenheder.

5-10 år

Se alle bøgerne med Flunkerne.

Køb Flunkernes Danmarkshistorie online her eller i din lokale boghandel.

Mikkel Lomborg: Hr. Skægs ABC

Hr. Skæg lærer alle om bogstaverne i alfabetet. Med bogstaverne kan man stave til sit navn og alle andre ord hele i verden. Med bogstaver kan man simpelthen ALT.

Hr. Skæg fortæller om hele alfabetet hvor hvert bogstav har sin egen lille historie. Du kan møde chimpansen Arne der laver chili con carne eller Hr. Hansen den hemmelig helt.

Historierne er også lavet så man kan synge med på dem og der følger en cd med i bogen.

2-9 år

Se alle bøgerne med Hr. Skæg.

 

 

Køb Hr. Skægs ABC online her eller i din lokale boghandel.

Wil Huygen: Nissernes hemmelige bog

Nisseeksperten Vagn Simonsen står for den danske udgave af denne nisseklassiker, som udkom første gang i 1982.

Nissernes verden er mere fuldkommen end vores, og de har langt bedre evner for at iagttage og forstå naturen. De har en tilgang til tilværelsen, som vi kun kan få en svag fornemmelse af gennem gamle eventyr.

I denne bog berettes om nissernes tøj, deres lege, deres redskaber (som kan være ganske avancerede – fx en vanddrevet trykluftmaskine), deres følelsesliv, deres forhold til dyr, deres kamp mod troldene og meget, meget mere.

Det er kort sagt en ganske uundværlig håndbog for enhver – barn eller voksen – der interesser sig nissernes liv og færden. Og man lærer også meget om sig selv undervejs.

Se andre bøger om nisser.

Køb Nissernes hemmelige bog online her eller i din lokale boghandel.

Gunilla Wolde: Lottes første dag i børnehaven

Den elskede børnebogsserie om Lotte og Totte og hendes familie har været populær i børnefamilier siden den første udkom i starten af 1970’erne.

Bøgerne handler om børns store og små glæder og oplevelser i hverdagen. Alle bøgerne indeholder fine og enkle tegninger.

Hvad søren er dog meningen med at skulle gå i børnehave? Lotte kan ikke se den, og hun gider ærlig talt ikke; men alting ændrer sig efter den første dag, for måske var det slet ikke så slemt igen?

2-4 år

Se alle Lotte-bøgerne.

Køb Lottes første dag i børnehaven online her eller i din lokale boghandel.

Gunilla Wolde: Totte bager

Ligesom Lotte-bøgerne, handler historierne om Totte om små og store hverdagsoplevelser, som børn føler glæde ved at genkende og tale om.

Totte bager er det tid til at bage! Totte lærer at bage og det er både sjovt og lærerigt.

Bogen er underholdende, og sjov og egner sig godt til alle de mindste.

Se alle Totte-bøgerne

 

2-4 år

Køb Totte bager online her eller i din lokale boghandel.

Elin Bing: Min store bamsebog

Min store Bamsebog indeholder de allerbedste historier med Bamse, Kylling og Ælling.

Bogen indeholder følgende historier: Bamses fødselsdag, Hokus Pokus, Ællings gave, Fange på en ø,
Bamse og Kyllings skat,
Bamse laver ler, Bamse og skovens dyr, Bamses farlige steder,
Gæt en snemand, Bamse,
Kyllings hospital.

2-5 år

Se også Bamses kæmpestore bog.

Køb Min store bamsebog online her eller i din lokale boghandel.

 

Alle børns bibel – genfortalt af Johannes Møllehave

Alle børns bibel er alle de gode, velkendte fortællinger fra Bibelen, genfortalt af Johannes Møllehave.

Find bl.a. historien om Josef og hans elleve brødre, historien om Moses der fører Israelitterne tilbage til det forjættede land, skarpt forfulgt af Faraos soldater, der omkommer da Det Røde Hav lukker sig over dem og historien om Jesus.

Der er 97 beretninger i denne bibel, lige fra Gud siger: Der blive lys, og indtil Jesus bliver korsfæstet og på trediedagen genopstår.

Alle børns bibel har 97 beretninger med masser af flotte og farverige illustrationer, så der er masser at kigge på når børnene får læst op.

3-9 år

Se andre børnebibeler

Køb Alle børns bibel online her eller hos din lokale boghandler.

Eric Hill: Plets godnathistorier

Den uimodståelige hundehvalp, Plet, tager på eventyr med sine gode venner i denne samling af 10 skønne godnathistorier.

Læs bl.a. om Plets tur i Tivoli med sine bedsteforældre, hvor de alle prøver en masse ting, og historien om den dag Plet får en kæmpestor pakke med posten og bliver meget overrasket.

Indeholder følgende historier:

Plet og dragen, Plet får en pakke,
Plet leder efter sit kødben, Plet følger et spor, Plet i sneen, Plet finder en nøgle,
Plet i skoven, Plet i regnvejr, Plet i tivoli,
Sov, godt, Plet!

2-5 år

Se alle bøgerne om Plet.

Køb Plets godnathistorier online her eller i din lokale boghandel.

 

Sebastian Klein: De 100 mest fantastiske fortidsdyr

Sebastian Klein tager alle børn med på et fantastisk eventyr til dinosaurenes verden. Kom med og mød alle de fantastiske fortidsdyr.

I De 100 mest fantastiske fortidsdyr fortæller Sebastian Klein om 100 af de mest utrolige dyr, der har gået rundt på vores landjord for mange, mange år siden.

Læs bl.a. om kæmpekrokodiller, tyrannosaurus rex, hulebjørne, øgler og mange flere dyr.

De 100 mest fantastiske fortidsdyr er en lærerig fagbog til børn, der vil vide lidt mere om dyreriget.

5+

Se andre bøger med Sebastian Klein.

Køb De 100 mest fantastiske fortidsdyr online her eller i din lokale boghandel.