Romaner

10 fantastiske romaner til din efterårsferie

Har du styr på bøgerne til din ferielæsning? Efteråret er en særlig skøn årstid at fordybe sig i en bog, efterhånden som dagene bliver mørkere og koldere. Her får du 10 bud på skønne romaner fra vidt forskellige genrer, således at der er ferielæsning til enhver smag.

Til dig der vil læse en storslået, anmelderrost roman af en dansk forfatter

Sissel-Jo Gazan, Blækhat, street art, slægtsroman

Tag med på en rejse fra 1980’ernes Aarhus til nutidens Berlin sammen med fantastiske Sissel-Jo Gazan! I Blækhat følger vi Rosa, som vokser op med sin mor i Aarhus’ venstreorienterede politiske miljø. Som voksen specialiserer Rosa sig i den anonyme street art-kunstner Blækhat, som med sin humoristiske og politiske kunst holder hele verden tryllebundet. I jagten på Blækhat ender Rosa i Berlin og kommer pludseligt meget tæt på at løse gåden om, hvem hun selv er. Blækhat er en storslået fortælling om venskab, familie, street art og hemmeligheder.

Du kan købe Blækhat af Sissel-Jo Gazan online her eller i din lokale boghandler

Til dig der ikke kan få nok af psykologiske thrillere

Guillaume Musso, Central Park, spændingsroman, psykologisk thriller, thriller

Frankrigs bedst sælgende forfatter Guillaume Musso begejstrede danskerne, da Opkald fra en engel som den første af hans romaner blev oversat til dansk. Med Central Park kan thriller-begejstrede læsere kaste sig over endnu en spændende roman fra bestsellerforfatteren. Romanen starter med, at hovedpersonerne Alice og Gabriel vågner op på en bænk i Central Park, låst fast til hinanden med håndjern. En række ubesvarede spørgsmål hober sig op, men det altoverskyggende spørgsmål er dog dette: Hvordan er de endt i denne uforklarlige situation? I deres jagt på svar støder de på en sandhed, som vender op og ned på deres liv.

Du kan købe Central Park af Guillaume Musso online her eller i din lokale boghandler

Til dig der er vild med historiske spændingsromaner

Da blev jeg Døden, Steffen Jacobsen, historisk roman, spændingsroman, Niels Bohr

Steffen Jacobsen har med Da blev jeg Døden begået et mesterværk af en roman, som på indlevende vis fortæller om et epokegørende øjeblik i verdenshistorien: skabelsen af atombomben. Romanen følger Niels Bohr og hans sekretær, den danske ingeniør David Adler, som i New Mexicos ørken i juli, 1945, forsøger at konstruere det våben, der for altid vil ændre verden. Atomkapløbet viser sig at være et moralsk dilemma med uoverskuelige konsekvenser for de to danskere, men samtidigt er det for David Adler også fortællingen om et personligt drama om magt, kærlighed og hemmeligheder.

Du kan købe Da blev jeg Døden af Steffen Jacobsen online her eller i din lokale boghandler

Til dig der vil læse en soon-to-be amerikansk klassiker

Niksen, Nathan Hill, amerikansk roman, klassiker,

Niksen af Nathan Hill er af anmelderne blevet udnævnt som en ny amerikansk klassiker. På satirisk og bevægende vis er Niksen en fortælling om familie, politik, kærlighed og tilgivelse. Romanen følger Samuel, der som elleveårig bliver forladt af sin mor. Efter tyve års fravær dukker Samuels mor op i hans liv igen, efter hun har kastet sten på en republikansk præsidentkandidat. I medierne bliver Samuels mor beskrevet som en radikal hippie, men det billede kan Samuel slet ikke genkende. Med det formål at skrive en sensationel bestseller om sin mor dykker Samuel ned i sin families historie og finder hemmeligheder, han aldrig havde drømt om – både om sin mor og om sig selv.

Du kan købe Niksen af Nathan Hill online her eller i din lokale boghandler

Til dig der er vild med kærlighedshistorier

Ti små åndedrag, K.A. Tucker, kærlighedsroman, kærlighed, lovebooks, romantisk bog, romantik

Er læsetid = Lovebooks-tid? Så skal du læse Ti små åndedrag af K.A. Tucker, en gribende og dramatisk fortælling om kærlighed og stærke følelser. Bogen følger tyveårig Kacey, hvis liv ligger i ruiner efter hendes forældre, hendes kæreste og hendes bedste ven for fire år siden døde i et biluheld. I et forsøg på at lægge fortiden bag sig flygter Kacey og hendes lillesøster Livie til Miami, og selvom de kæmper for at få tingene til at hænge sammen, så tegner fremtiden sig lysere, end den har gjort længe. Det eneste, der er problematisk, er Kacey og Livies mystiske – og også temmelig charmerende – nabofyr Trent.

Du kan købe Ti små åndedrag af K.A. Tucker online her eller i din lokale boghandler

Til dig der ikke kan få nok af domestic noir-thrillere

Kvinden før, J.P. Delaney, thriller, psykologisk thriller, spændingsroman

En af årets stærkeste psykologiske thrillere er J.P. Delaneys Kvinden før, en blændende og fængslende pageturner i domestic noir-stil. Hovedpersonen Jane flytter ind i en minimalistisk hi-tech lejlighed i London, hvor hun skal leve efter en masse særprægede regler indført af lejlighedens arkitekt. Eksempelvis må hun ikke have nogle personlige nipsting eller pynte væggene med kunst. Kort tid efter Jane er flyttet ind, finder hun ud af, at den tidligere lejer døde under tragiske omstændigheder. Hvad vigtigere er dog, at den tidligere lejer samtidigt lignede Jane skræmmende meget…

Du kan købe Kvinden før af J.P. Delaney online her eller i din lokale boghandler

Til dig der vil læse en skøn roman af en anmelderrost debutant

Mødrene, Brit Bennett, amerikansk roman, ungdom, venskab, kærlighed

Mødrene af Brit Bennett er en fortælling om ungdom, venskab, kærlighed og valg – og ikke mindst om konsekvenserne af de valg. Som syttenårig bliver Nadia Turner uventet gravid som følge af en flirt med den charmerende Luke Sheppard, og imod hans vilje vælger hun at få en abort. Nadia og Luke skjuler deres hemmelighed for alle, og det skal vise sig, at deres beslutning får konsekvenser, der rækker langt ind i deres voksenliv.

Du kan købe Mødrene af Brit Bennett online her eller i din lokale boghandler

Til dig der er vild med Margaret Atwood og Tjenerindens fortælling 

Alias Grace, Margaret Atwood

Har du set den populære tv-serie The Handmaid’s Tale? Måske har du endda også læst bogen med den danske titel Tjenerindens fortælling? Margaret Atwoods klassiker har oplevet fornyet interesse efter filmatiseringen af serien, og snart kommer endnu en tv-serie baseret på en af Margaret Atwoods klassikere, nemlig Alias Grace. Alias Grace tager udgangspunkt i en mordgåde fra virkelighedens verden, hvor den 16-årige tjenestepige Grace Marks idømmes livsvarigt fængsel i 1843 for sin delagtighed i mordet på sin arbejdsgiver og dennes husholderske. Grace kan dog ikke selv huske noget fra dagen, og lægen Simon Jordan prøver derfor at løsne op for hendes hukommelse for at få svar på, om Grace er skyldig – eller om hun i virkeligheden selv er et offer.

Du kan købe Alias Grace af Margaret Atwood online her eller i din lokale boghandler

Til dig der ikke kan få nok af historiske dramaer

Kvinderne på slottet, Jessica Shattuck, historisk roman,

Er du Jane Austen-fan? Så bør du læse Jessica Shattucks Kvinderne på slottet, der er et fængslende og stemningsfyldt portræt af en af historiens vigtigste perioder, nemlig Anden Verdenskrig. Romanens hovedperson Marianne von Lingenfels vender efter krigens afslutning tilbage til det slot, som under krigen var samlingssted for den tyske overklasse. Som enke af en modstandsmand har Marianne lovet at samle andre enker af modstandsmænd på slottet, men det viser sig snart, at verden har ændret sig på en måde, Marianne aldrig havde troet mulig. Med Kvinderne på slottet giver Jessica Shattuck et dramatisk billede af krigen og dens konsekvenser for de involverede.

Du kan købe Kvinderne på slottet af Jessica Shattuck online her eller i din lokale boghandler

Til dig der vil læse en erotisk roman med et tvist

Sleep stalker, Sanne Gottlieb, erotik, erotisk roman, romantik,

Sleep stalker af Sanne Gottlieb er en erotisk og drømmende roman, som følger Corinne, en ung europæisk kvinde der bor med sin travle forretningsmand i Singapore. Da hun finder ud af, at hendes ånd kan forlade kroppen, når hun sover, begynder hun at gå på opdagelse i byen. Ved et tilfælde møder hun en kinesisk læge, og snart er Corinne besat af ham. Med Sleep stalker tager Sanne Gottlieb læseren med på et fængende erotisk eventyr, der grænser mellem realisme og surrealisme.

Du kan købe Sleep stalker af Sanne Gottlieb online her eller i din lokale boghandler