Krimi

10 politikrimier du SKAL læse

10 politikrimier du bare skal læse

Når et mord er blevet begået, træder politi og kriminalfolk til. Og vi elsker at følge efterforskere i opklaringerne af de mest grusomme mord og kringlede sager.

Derfor har vi samlet 10 politikrimier som ikke er til at komme udenom.

Iskold død af Bernard Minier

iskold død, bernard minier, krimi, kriminalroman, mord, Martin Servaz

Iskold død er første bind i Bernard Miniers snigende grufulde serie om politikommissær Martin Servaz.

Servaz undrer sig over, at han en dag kaldes ud for at undersøge et dødt dyr.

Et par arbejdsmænd har gjort et makabert fund. I 2000 meters højde i nærheden af en kraftstation hænger et hestekadaver i kablet til en svævebane. Hovedet er skåret af.

På hesten finder man DNA fra en berygtet massemorder, som sidder indespærret på en psykiatrisk sikringsanstalt ikke langt derfra.

Han kan umuligt være undsluppet. Men få dage senere sker det første mord…

Minier er oplagt for alle, som elsker den spændingsfyldte og truende politikrimi.

Skynd dig at hoppe med i Miniers foruroligende krimiunivers. Læs Iskold død, så du er klar når andet bind i serien, Cirklen, udkommer den 8. februar.

Køb Iskold død online her eller hos din boghandler

Forudbestil Cirklen online her

 


DNA af Yrsa Sigurdardottir

krimi, kriminalroman, mord, Yrsa Sigurdardottir, DNA, Island, Reykjavik, Huldar, Freya
Hvad siger du til nordic noir i Islands dystre omgivelser?

Yrsa Sigurdardottir skriver kriminalromanerne om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freya. To gode men også fejlbarlige mennesker i jagt på koldblodige monstre.

I DNA bliver en ung kvinde myrdet i sit hjem i Reykjavik. Det eneste vidne er hendes syvårige datter.

Herefter opstår mystiske sammenhænge, da endnu en kvinde bliver myrdet, og en radiomontør modtager en besynderlig og skræmmende besked. Beskeden knytter ham til begge ofre. Han begynder derfor selv at efterforske sagen.

DNA er første bind i Sigurdardottirs serie om Huldar og Freya.

Den 12. januar udkommer Tilgivelse, som er et nyt bind i serien.

Køb DNA online her eller hos din boghandler

Forudbestil Tilgivelse her

 


Når isen brister af Camilla Grebe

krimi, kriminalroman, mord, Camilla Grebe, når isen briser, psykologisk, Peter Lindgren, Hanne Lagerlind

krimi, kriminalroman, mord, psykologisk, Camilla Grebe, husdyret, malinEr du til den nordiske, besættende, psykologiske krimi, som tager drejninger du aldrig forudså? Så er Camilla Grebes Når isen brister uden tvivl noget for dig!

Bogen er Grebes første udgivelse som soloforfatter og handler om Emma, som hvirvles ind i et drabeligt mysterie.

Emma er hovedkulds forelsket i Jesper, som samtidig er direktør og øverste chef i den tøjkæde, hvor hun arbejder. Det gør forholdet ekstra spændende, men det kræver også stor diskretion.

Pludselig forsvinder Jesper, og Emma er ude af sig selv af bekymring. Kort efter bliver en kvinde fundet myrdet i hans prangende villa lidt udenfor Stockholm.

Peter Lindgren, rutineret efterforsker hos kriminalpolitiet, får hjælp af adfærdspsykologen Hanne Lagerlind til at opklare mordet, som har tydelige ligheder med en ti år gammel uopklaret sag. Sammen søger de to efter svar i fortiden, hvilket også får dem til at mindes det forhold, de en gang havde.

Når isen brister er en selvstændig krimi, og den 15. maj udkommer Grebes anden krimiroman, Husdyret. Her skal kriminalassistenten Malin finde vej i et kaos af løgne, falskhed og fordomme, da en gammel sag fra hendes hjemby bliver genoptaget.

Husdyret er udnævnt til året svenske krimi 2017. Så er du krimielsker, kan du godt glæde dig!

Køb Når isen brister online her eller hos din boghandler

 


Offer uden ansigt af Stefan Arnhem

krimi, kriminalroman, mord, Stefan Ahnhem, offer uden ansigt, Fabian RiskMere inden for det nordiske, isnende krimiunivers. Stefan Ahnhem debuterede i 2014 med første bind i krimiserien om efterforskeren Fabian Risk. Med det samme sikrede Nordisk Film sig filmrettighederne til seriens første fire romaner – hvoraf de tre ikke engang var skrevet endnu.

Offer uden ansigt flytter Fabian Risk tilbage til Helsingborg, hvor han er født og opvokset.

Med det samme inddrages han i efterforskningen af et brutalt mord, hvor han viser sig at spille en større personlig rolle, end han nogensinde kunne have forestillet sig.

Risks gamle klassekammerat er blevet brutalt myrdet og har fået hænderne skåret af. Efterhånden dukker flere og flere lig af tidligere klassekammerater op.

I andet bind, Den niende grav, teamer Risk op med Københavns Politis drabsafdelingsleder, Dunja Hougaard, da en dansk tv-journalists hustru findes myrdet i sit hjem. I tredje bind, Atten grader minus, jagter Risk en morbid morder, som fryser sin ofre ihjel.

Læs endnu mere om Fabian Risk-serien her og om Stefan Ahnems blodtørst og skrivelyst her.

Offer uden ansigt kan købes online her og hos din boghandler

 


Krokodillevogteren af Katrine Engberg

krimi, kriminalroman, mord, Katrine Engberg, krokodillevogteren, Jeppe Kørner, Anette Werner

Krokodillevogteren, som udkom i 2016, lå på bestsellerlisterne i flere måneder og modtog talrige anmelderroser.

Hændelsen finder sted i et byhus i indre København. Her går folkepensionisten Gregers Hermansen en tidlig morgen forsigtigt ned af opgangens trapper. Han stopper ved underboens lejlighed for støtte sig til karmen men vælter ved et uheld ind gennem hoveddøren, som står på klem. Han lander på liget af en ung kvinde.

Sagen bliver begyndelsen på et levende mareridt for beboerne i byhuset. Det viser sig nemlig, at en anden af husets beboere skriver på en krimi – en krimi, hvor netop en ung kvinde i lejligheden under Gregers bliver myrdet.

I Krokodillevogteren møder vi kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner, som får til opgave at løse denne besynderlige sag.

Krokodillevogteren er perfekt for dig, som nyder snedige, komplicerede og nøje tilrettelagte plots fyldt med overraskelser.

Bogen har fået sit navn efter en afrikansk vadefugl af samme navn, der er kendt for at hjælpe krokodillen med at fjerne madrester fra tænderne og derfor ikke bliver spist. Læs bogen, hvis du er nysgerrig på at finde ud af hvorfor.

Krokodillevogteren kan købet online her og hos din boghandler


Alex af Pierre Lemaitre

krimi, kriminalroman, mord, Pierre Lemaitre, Alex, Camille

Er du til nervepirrende barsk spænding, bør du straks kaste dig over franske Pierre Lemaitres mesterligt komponerede krimiserie, som mange har sammelignet med Stieg Larssons Milennium-triologi.

Bogen Alex gav Lemaitre hans internationale gennembrud.

Alex bliver overfaldet på åben gade og kastet ind i en varevogn. Hun bliver efterladt nøgen i et bur i en nedslidt og forladt fabrik uden nogen forklaring.

Kriminalkommissær Camille bliver sat på sagen, men han har kun ét spor at gå efter: Et øjenvidne der i bedste fald er upålideligt.

I stedet forsøger han at afdække den bortførte kvindes usædvanlige livshistorie og opdager langsomt, at noget meget større er på spil.

Alex er andet bind af Lemaitres trilogi om kriminalkommisær Camille Verhoeven. Bogen tilhører den bestialske ende af krimispektret og er karakteriseret ved dens ekspressive udtryk – så den er bestemt ikke for sarte sjæle.

Læs mere om Pierre Lemaitres krimitrilogi om Camille Verhoeven her og om hans selvstændige krimier her.

Læs 5 ting du ikke vidste om Pierre Lemaitres her

Alex kan købes online her og hos din boghandler


Jagtmark af Helene Tursten

krimi, kriminalroman, femikrimi, mord, Helene Tursten, jagtmark, Embla Nyström

Fortællingen om Embla Nyström udspringer af Turstens krimiserie om Irene Huss. I Huss-romanen, Det lunefulde net, dukkede en anden kvindelig karakter op: Den unge kriminalassistent Embla Nyström. Single-pigen, der trænede boksning og gik på jagt i sin fritid. En karakter, som Tursten fandt så interessant, at Embla fik sin helt egen serie.

Jagtmark er Embla blevet 28 år og kriminalinspektør. Hun holder fri for at tage på den årlige elgjagt med sin morbror, da to jægere forsvinder i skoven.

Da den ene af jægerne bliver fundet død, er ferien slut. Sammen med sine kolleger i den mobile enhed af kriminalpolitiet indleder hun en nervepirrende jagt på en morder.

Jagtmark er Helene Turstens første selvstændige bind i Embla Nyström-serien, som blev opfulgt af Sandgrav i 2017.

Og er du typen, der sluger krimi efter krimi og hele tiden mangler nye serier at give dig i kast med? Så prøv også Helene Turstens krimiserie om Irene Huss – den har hele 10 bind og en tv-serie liggende klar til dig.

Jagtmarken kan købes online her og hos din boghandler

 


Glaslegemer af Erik Axl Sund

krimi, kriminalroman, mord, Erik Axl Sund, glaslegemer, Jens Hurtig

En bølge af selvmord skyller over Sverige. Rundt om i landet tager unge mennesker livet af dem selv på de mest makabre måder. Fælles for selvmordsofrene er, at de er store fans af enmandsbandet Hunger og i dødsøjeblikket lyttede til bandets musik optaget på gamle kassettebånd.

Hunger lever sit eget liv et eller andet sted i samfundets periferi og tilbringer dagene med at arrangere hemmelige koncerter og komponere de unges dødsmusik på bestilling.

Vanja på 16 år har også bestilt et bånd fra Hunger. Hun føler sig ensom, misforstået, skærer i sig selv og er generelt bare træt af det hele. 

Kriminalkommissær Jens Hurtig efterforsker selvmordene, som viser sig at have en forbindelse til en række mord på respekterede og velansete, ældre mænd.

Navnet Erik Axl Sund dækker over det svenske makkerpar og krimiverdernens rockstjerner Jerker Eriksson og Håkan Axlander Sundquist. De har tidligere haft enorm international succes med krimitrilogien Victoria Bergmans svaghed.

Glaslegemer er første bog i makkerparrets nye krimitrilogi.

Læs mere om mændende bag Erik Axl Sund og deres store krimisucceser her

Glaslegemer kan købes online her eller hos din boghandler

 


Fadermord af Carina Bergfeldt

krimi, kriminalroman, Carina Bergfeldt, fadermord, Anna Eiler

Mens en kvinde planlægger det ultimative mord, findes en anden kvinde frosset ihjel.

Politiet og kriminalinspektør Anna Eiler arbejder med opklaringen, mens to kvindelige journalister på lokalavisen på egen hånd forsøger at opklare sagen. Det har de deres helt personlige grunde til.

I den lille by har alle relationer til hinanden, og en af kvinderne bærer på en mørk hemmelighed.

Fadermord er en atypisk politikrimi, idet den ikke udelukkende følger efterforskerens opklaringsarbejde. Man følger nemlig også en kommende morder, hvis identitet er ukendt.

Bogen er første bind i serien om kriminalinspektør Anna Eiler. Fadermord er til fans af psykologiske, grumme krimier, og den behandler temaer på en skrækindjagende og tankevækkende måde.

For mere svensk, psykologisk krimi, kan du fortsætte med andet bind i Anna Eiler-serien, Fotografiet. Her behandles der igen stærke temaer om seksuel vold og totur, når kriminalinspektøren skal opklare et makabert mysterie om fundet af en mands afsavede hoved.

Fadermord kan købes online her eller hos din boghandler

 


Mosefolk af Mette Wessel Fyhn

krimi, kriminalroman, Mette Wessel Fyhn, mosefolk, Maria Brænder, debut

Mosefolk udspiller sig i et sælsomt miljø mellem mosen, skoven og søen uden for den lille by Vi.

Maria Brænder er efterforsker hos politiet, men vender af personlige årsager tilbage til sin barndomsby, Vi, og til stillingen som landbetjent blandt de mosefolk, som hun på godt og ondt er vokset op med.

Kort efter bliver en ældre kvinde fundet voldtaget og myrdet – og angsten breder sig i lokalsamfundet. For når alle kender alle, hvem kan så være morderen?

Da mistanken samler sig om Marias barndomsven, kommer hun i et personligt dilemma. I et umage makkerskab med sin gamle mentor og kollega Tage Erlander, indledes jagten på sandheden og den bestialske gerningsmand.

Mosefolk er en velskrevet debut fra den uddannede arkæolog, Mette Wessel Fyhn. Den er oplagt for læsere af Ane Riels spændingsromaner og Maren Uthaugs udkantsfortællinger eller for enhver med interesse for en spændingsfyldt gådekrimi, hvor ingen er til at stole på.

Mosefolk af Mette Wessel Fyhn udkommer den 6. marts